KRISTALI ZA VODO – kateri kristali so varni za uporabo v vodi?

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Kristali in minerali Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 4576

Voda je vir življenja in zadnje čase pogosto govorimo o čisti in »živi« vodi, kot o nečem, česar ni več v tolikšnem obilju, kot nekoč. Kvaliteta vode je po mnenju znanstvenikov eden od predpogojev za zdravje in dolgo življenje, zato bi vsekakor morali nameniti več pozornosti temu, kakšno vodo sploh pijemo. Na splošno velja prepričanje, da voda nima okusa, vendar pa vsi tisti, ki spijemo dosti vode, vemo, da le-ta ima okus, še posebej, kadar je čista in polna zdravih rudnin. Če se sprašujete, kako obogatiti osiromašeno vodo iz pipe, je eden od načinov ta, da vodi dodate kristale. Napitku iz vode in kristalov pravimo kristalni eliksir, ta pa ima blagodejne učinke na telo.

Vendar pozor! Vsi kristali NISO primerni za uporabo v vodi. Nekatere kristale lahko voda poškoduje, drugi pa ob stiku z vodo začnejo sproščati telesu nevarne toksine.

KRISTALI, KI SO PRIMERNI ZA UPORABO V VODI

 • KAMENA STRELA: Sprosti pretok energije, krepi imunski sistem in pospešuje presnovo maščob. Prav zato je eliksir odličen, kadar se borimo z odvečnimi kilogrami.
 • ROŽEVEC: Namenjen je negi celotnega telesa. Pomaga pri hujšanju, krepi plodnost, odpravlja celulit, ugodno deluje pri iskanju ljubezni in celjenju strtega srca.
 • ŠUNGIT: Vodo dezinficira brez uporabe klora, ob enem pa jo obogati s kalcijevimi, magnezijevimi solmi in mikroelementi. Dobro očinkuje pri zdravljenju nekaterih bolezni, kot so impotenca, različne vrste alergij, prebavne motnje in anemija.
 • AMETIST: Lajša depresivna stanja in pomaga pri osvobajanju od neželenih navad in odvisnosti, predvsem od alkohola. Krepi intuicijo in jasnovidne sposobnosti. Zelo učinkovit je pri lajšanju težav z nespečnostjo.
kristali_za_vodo_1.jpg

KRISTALI, KI SO NEPRIMERNI ZA UPORABO V VODI

 • SELENIT: Je topen v vodi.
 • HEMATIT: Vsebuje železov oksid, zato začne ob stiku z vodo rjaveti. Prav tako v vodo sprošča škodljive toksine.
 • MALAHIT: Ob stiku z vodo sprošča toksine.
 • FLUORIT: Je ob stiku z vodo vir nevarnega plinskega hidrofluorida.
 • OPAL: Se lahko ob stiku z vodo poškoduje. Prav tako sprošča toksine.
 • CELESTIN: Je mehak in se lahko ob stiku z vodo raztopi.
 • PIRIT: Zaradi visoke vsebnosti železa ga ne smemo zmočiti, saj lahko začne rjaveti oz. se razbarva, to pa zmanjša njegovo energijsko vibracijo.

Obstaja pa tudi drug način, da obogatimo vodo s kristali, ki so sicer neprimerni za neposreden stik z vodo. Čez noč postavimo kozarec vode zraven kristalov. Ta metoda deluje še posebej dobro, če kozarec postavimo na okensko polico ob polni luni. Voda bo nase prevzela energijo iz kristalov in tako bomo lahko popili kristalni eliksir podoben tistemu, pri katerem so bili kristali v neposrednem stiku z vodo.

kamena strela surov kristal

roževec naravni surovi

eliksir kristali za vodo

Oznake: eliksir

Komentarji

Vpišite komentar