Ametist - kristal spiritualnosti

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Minerali in poldrago kamenje Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 5253
ametist

O ametistu

Ametist velja za močen zaščitni kamen, ki čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.

Stari narodi so ga imenovali kamen razstrupljanja in treznosti, saj so bili prepričani, da jim pitje iz ametistove čaše prinaša zaščito pred pijanostjo.

Ametist spada med poldrage kamne, prepoznaven je po svoji edinstveni vijolični barvi, zaradi katere ga veliko uporabljajo izdelovalci nakita.

Izdelki s kristalom ametist >>>

Vpliv ametista na psiho

Ametist nam pomaga doseči notranji mir. Spodbuja zmernost in zavedanje, zaradi česar imamo večji nadzor nad podzavestnimi in čustvenimi reakcijami.

Uravnoteži nihanje razpoloženja, nas osvobaja od strahu, povečuje intuicijo ter vrača samozavest. Prinaša več odločnosti pri sprejemanju odločitev. Ker ima sposobnost za preoblikovanje negativne energije v pozitivno je priporočljiv za ljudi, ki so nagnjeni k melanholiji in depresiji, saj jim nudi uteho pri žalosti in lajša čustvene bolečine.

Ametist ščiti naše energetsko polje, zato je priporočljiv za vse ljudi, ki se ukvarjajo z zdravilstvom, kot tudi vsem tistim, ki imajo pri svojem delu veliko opravka z ljudmi. Še posebej se nošnja ametista priporoča takrat , kadar imate občutek, da vas drugi ljudje energetsko izčrpavajo.

Vpliv ametista na fizično počutje

Ametist ugodno vpliva na živčni sistem, saj učinkovito lajša napetosti, ki jih povzroča stres, zato je učinkovit pri glavobolih, migreni in nespečnosti.

Nošenje ametista nas energizira in izboljšuje telesno vitalnost, zato je priporočljiv pri zdravljenju in okrevanju po bolezni, kot tudi kot zaščita pred negativnimi učinki sevanja in kemoterapije. Krepi celotni organizem in imunski sistem. Lajša zobobol, otekline in obolenja kože, spodbuja plodnost ter pomaga pri zdravstvenih težavah z reproduktivnimi organi.

Eliksir ametista ugodno vpliva pri presnovi in sladkorni bolezni.

Nosijo pa naj ga tudi tisti, ki se spopadajo s težavami z zasvojenostjo ali odvisnostjo, kot so cigarete, alkoholizem, droge ali prenajedanje, saj jim je lahko v veliko pomoč pri odvajanju.

Ametist in duhovnost

Ametist povezujemo s 7. kronsko čakro.  Ker umirja um in čisti naše mentalno telo, se odlično obnese pri meditaciji. Pomaga nam vzpostaviti stik z višjim jazom in prebuditi "šesti čut". Poveže nas z notranjim zavedanjem in nas poveže z  našo jedrno matrico na kateri temeljijo vsa naša prepričanja.

Če ga kombinirate z roževcem in kameno strelo boste dosegli ravnovesje med srcem, umom in dušo.

ametist

Povezano z oznakami

Komentarji

Vpišite komentar