AMETIST - kristal spiritualnosti

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 2 favorite Zadetek: 58307
ametist

O ametistu

Ametist velja za močen zaščitni kamen, ki čisti prostor negativnih energij. Ščiti pa tudi naše energetsko polje. Odpravlja stres in v življenje prinaša umirjenost in harmonijo. Vibracija kristala deluje tako na fizičnem kot čustvenem in psihičnem nivoju. 

Stari narodi so ga imenovali kamen razstrupljanja in treznosti, saj so bili prepričani, da jih pitje iz ametistove čaše zaščiti pred pijanostjo.

Ametist spada med poldrage kamne, prepoznaven je po svoji edinstveni vijolični barvi, zaradi katere ga pri svojem delu zelo radi uporabljajo izdelovalci nakita.

Izdelki s kristalom ametist >>>

Vpliv ametista na psihološko počutje

Ametist nam pomaga doseči notranji mir. Spodbuja zmernost in zavedanje, zaradi česar imamo večji nadzor nad podzavestnimi in čustvenimi reakcijami.

Uravnoteži nihanje razpoloženja, nas osvobaja strahu, povečuje intuicijo ter samozavest. Prinaša več odločnosti pri sprejemanju odločitev. Ker ima sposobnost za preoblikovanje negativne energije v pozitivno, je priporočljiv za ljudi, ki so nagnjeni k melanholiji in depresiji, saj jim nudi uteho pri žalosti in lajša čustvene bolečine.

Ametist ščiti naše energetsko polje, zato je priporočljiv za vse ljudi, ki se ukvarjajo z zdravilstvom, kot tudi za vse tiste, ki imajo pri svojem delu veliko opravka z ljudmi. Še posebej se nošnja ametista priporoča takrat, kadar imate občutek, da vas drugi ljudje energetsko izčrpavajo.

Vpliv ametista na fizično počutje

Ametist ugodno vpliva na živčni sistem, saj učinkovito lajša napetosti, ki jih povzroča stres, zato je učinkovit pri glavobolih, migreni in nespečnosti.

Nošenje ametista nas napolni z energijo in izboljšuje telesno vitalnost, zato je priporočljiv pri zdravljenju in okrevanju po bolezni in tudi kot zaščita pred negativnimi učinki sevanja in kemoterapije. Krepi celotni organizem in imunski sistem. Lajša zobobol, otekline in obolenja kože, spodbuja plodnost ter pomaga pri zdravstvenih težavah z reproduktivnimi organi.

Eliksir ametista ugodno vpliva na presnovo in pri sladkorni bolezni.

Nosijo pa naj ga tudi tisti, ki se spopadajo s težavami z zasvojenostjo ali odvisnostjo, kot so cigareti, alkoholizem, droge ali prenajedanje, saj jim je lahko v pomoč pri odvajanju.

Ametist in duhovnost

Ametist povezujemo s 7. kronsko čakro. Ker umirja um in čisti naše mentalno telo, se odlično obnese pri meditaciji. Pomaga nam vzpostaviti stik z višjim jazom in prebuditi "šesti čut". Poveže nas z notranjim zavedanjem oziroma našo jedrno matrico, na kateri temeljijo vsa naša prepričanja.

Če ga kombinirate z roževcem in kameno strelo, boste dosegli ravnovesje med srcem, umom in dušo.

ametist orgonit piramidaametist žepni kristal ugodna cenaametist rastišče ametist kristal

Ametist - spletna trgovina

Oznake: ametist

Komentarji

Created On Saturday, February 5, 2022 Posted By Rudica - Kotiček pod srečno zvezdo Comment Link
Pozdravljeni ga. Valerija. Cene ametista si lahko ogledate na sledeči povezavi: https://www.ustvarjalneideje.si/si/iskanje?controller=search&s=ametist
Created On Sunday, January 30, 2022 Posted By Valerija Petrovič Comment Link
Ametist cena

Vpišite komentar