ROŽEVEC - kristal ljubezni

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 48977
roževec

O roževcu

Roževec je znan tudi kot “rožnati kremen” ali kristal ljubezni. Ime je dobil po svoji rožnati barvi. Najdemo ga v različnih odtenkih roza barve, od temne pa do svetle, skoraj bele. Stari Grki so ta kristal pripisovali boginji Afroditi in njegov pomen povezali z lepoto in ljubeznijo. Verjeli so, da z njim človek lahko doseže notranjo harmonijo in zadovoljstvo.

Kristal oddaja močne vibracije ljubezni, topline in sreče. Ko ga nosimo, postanemo bolj samozavestni. Prinaša čustveno varnost ter spontano izražanje ljubezni. Odpravlja zamere, jezo in nas spodbuja k odpuščanju. Simbolizira ljubezen do sebe, partnerja, otrok, družine, prijateljev in vseh ljudi v vašem življenju, ki jih imate radi.

Izdelki s kristalom roževec >>>

Vpliv na psihično počutje

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato v vaše življenje prinaša več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja.

Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Pomaga nam preboleti izgubo, odpraviti ljubosumje in zamere do drugih. Umirja jezo in občutke krivde in prinaša več čustvene stabilnosti. Uporabimo ga lahko tudi za privabljanje energije ljubezni ali pa z njim povrnemo zaupanje in obudimo ljubezen v obstoječem odnosu.

Njegova energija je zelo pomirjujoča. Zato si z njim lahko pomagamo pri soočanju z bolečimi situacijami, kot so občutki zapuščenosti, izgube, tesnobe, stres, nespečnost in žalost. V veliko pomoč je tudi tistim, ki se soočajo z izgubo ljubljenih oseb. Pomaga nam vzljubiti sebe, zato ga je priporočljivo nositi v času depresije.

Vpliv na fizično počutje

Ker zmanjšuje stres in napetosti se ga priporoča pri lajšanju težav s srcem. Odpravlja občutek tiščanja pri srcu, ki je povezan z neizražanjem negativnih čustev.

Krepi srce in kardiovaskularni sistem. Ugodno vpliva tudi na živčni sistem, pomaga pri zdravljenju ledvic in nadledvične žleze. Z njim si lahko pomagamo tudi kadar imamo oslabljen imunski sistem. Odpravlja težave s plodnostjo. Obnese pa se tudi pri ljudeh, ki trpijo za demenco, Alzheimerjevo in Parkinsovo boleznijo.

Vpliv na duhovnost

Roževec krepi delovanje srčne čakre. Vzpostavlja nam harmonično povezavo med dušo in telesom. Uči nas ravnovesja med sprejemanjem in dajanjem brezpogojne ljubezni tako do sebe kot do drugih.

Neuravnovešenost srčne čakre se kaže skozi negativna čustva, kot so žalost, jeza, maščevalnost, strah, čustvena otopelost, ljubosumje in nezaupanje.

Roževec odstranjuje negativne energije in jih nadomesti z energijo ljubezni. Najbolje učinkuje, ko ga nosimo okoli vratu, saj je tako v neposredni bližini srca, kjer lahko s svojo energijo stimulira srčno čakro.


roževec obesek kristal ljubezni

Ogrlice >>

roževec orognit piramida ljubezen

Orgoniti >>

roževec zapestnica simbol ljubezni

Zapestnice >> 

Več izdelkov v spletni trgovini >> 

 

Oznake: roževec

Komentarji

Vpišite komentar