MALAHIT - kristal transformacije

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 2287

O Malahitu

Malahit je kristal transformacije, ki prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila. Ugodno tudi vpliva na denarno področje.

Kamen časti boginjo plodnosti in radosti, Hator. V preteklosti so starši polagali malahit v otrokovo zibelko, da bi ga s tem obvarovali pred zli duhovi. Meditiranje z malahitom ali držanje tega minerala v roki, pomirja in ublaži razburkana čustva.

Izdelki s kristalom malahit

Vpliv malahita na psihološko počutje

Pomaga, da se osvobodimo negativnih čustev in travmatičnih izkušenj iz preteklosti. Osvobaja nas občutka krivde in nam omogoči odpuščanje zamer. Čisti dušo in telo zaradi česa je v pomoč vsem na duhovni poti, da lažje odkrijejo svoj pravi jaz.

Prinaša boljše razumevanje in boljše odnose z drugimi. Zelo je učinkovit pri premagovanju nespečnosti in nočnih mor. Povečuje zbranost in koncentracijo. Pri potovanju z letalom je dobrodošel kot zaščitni kamen, saj odpravlja vrtoglavico in strah pred letenjem.

Vpliv malahita na fizično počutje

Blaži bolečino in pomaga pri zdravljenju revme, artritisa, oteklih sklepov in zlomljenih kosti. Izboljšuje kri ter delovanje krvnega obtoka, zato ugodno deluje pri boleznih srca in ožilja. Blaži infekcije, pomaga pri astmi in boleznih požiralnika ter žrela. Uravnava delovanje leve in desne možganske polovice. Pomaga pri ulkusu in uravnava delovanje žlez. Dviga in krepi imunski sistem.

Imenujejo ga tudi kristal nosečnosti, saj ugodno vpliva na rast in razvoj otroka. Zelo dobro pa tudi učinkuje za lajšanje bolečin porodnih krčev in menstrualnih težav

Malahit in duhovnost

Malahit ima močen vpliv na srčno čakro, vendar deluje tudi kot čistilec in aktivator čaker. Če ga položimo na tretje oko, aktivira vizualizacijo in prinaša vizije. Na srčnem področju skrbi za ravnotežje in harmonijo. Omogoči nam ozaveščanje podzavestnih vsebin in vpogled v prihodnost.

Z malahitom je življenje bolj intenzivno, saj nas spodbuja k tveganju in spremembam. Jasno nam pokaže, kaj blokira našo duhovno rast. Iz okolice vpija negativno energijo, zato se ga uporablja za zaščito pred različnimi oblikami sevanja. Priporoča se, da ga postavite v bližini računalnikov ali drugih električnih elementov doma in v pisarni.


Malahit - spletna trgovina >>>

Oznake: malahit

Komentarji

Vpišite komentar