Sivka in njena uporaba

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Zelišča in rastline Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 5908

O sivki

Kakor je vrtnica vonj srca, tako je sivka vonj duše.

Ste vedeli, da vijolična barva simbolizira moč, vpliv in ugled? Če nekaj te barve vnesete v svoj dom, lahko to v vaše življenje prinese več sreče, uspeha in ljubezni.

Sivko lahko uporabite za sproščujočo kopel, boljši spanec, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.

Čustvena raven: Sivka vas pomiri, napolni z energijo in optimizmom, dviga razpoloženje in preganja strah.  

Duhovna raven: Uporabite lahko pri vizualizaciji za zaščito in ljubezen. Pripomogla vam bo pri preseganju napačnih, nerazrešenih čustvenih vzorcev in vas spodbujala k izražanju individualnosti. Z njeno pomočjo lahko dosežete duhovno in telesno skladnost, saj vam pomaga očistiti telo in um.

Barva sivke je enaka barvi sedme kronske čakre, ki je sedež prepričanj ter višjih religioznih in duhovnih uvidov. Meditiranje na barvo sivke ob njenem vonju vam pomaga najti življenjski smisel ter odstraniti pretekle negativne spomine in čustvene vzorce.

Eterično olje sivke je naravni antibiotik, antiseptik, antidepresiv in pomirjevalo. Znano je po svojih sproščujočih in pomirjajočih lastnostih. Če želite pregnati stres in živčnost večkrat na dan odprite stekleničkol z eteričnim oljem in povonjate njen prijeten vonj. Lahko pa ga nanesete neposredno na kožo – pod nos ali na zapestje. Učinkovine iz cvetov sivke nimajo le prijetnega vonja, ampak pomirjajo tudi razdražljivo črevesje, znižujejo pa tudi visoko telesno temperaturo.

Oglejte si izdelke iz sivke >>>


Oznake: sivka

Komentarji

Vpišite komentar