Sivka in njena uporaba

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Zelišča in rastline Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 2076

O sivki

Kakor je vrtnica vonj srca, tako je sivka vonj duše.

Ste vedeli, da vijolična barva simbolizira moč, vpliv in ugled? Če boste nekaj njenih odtenkov uporabili tudi v svojem domu, lahko to v vaše življenje prinese več sreče, uspeha in ljubezni.

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.

Čustvena raven: Sivka vas pomiri, napolni z energijo in optimizmom, dviga razpoloženje in preganja strah.  

Duhovna raven: Uporabite jo lahko pri vizualizaciji za zaščito in ljubezen. Pomagala vam bo pri preseganju napačnih, nerazrešenih čustvenih vzorcev in vas spodbujala k izražanju individualnosti. Sivka vam pomaga doseči duhovno in telesno skladnost s tem,  da vam pomaga očistiti telo in um.


Barvo sivke nosi sedma ali kronska čakra, ki je sedež prepričanj ter višjih religioznih in duhovnih uvidov. Meditiranje na barvo sivke ob spremljavi njenega vonja pomaga najti življenjski smisel in odstranjuje pretekle negativne spomine in čustvene vzorce.

Eterično olje sivke je naravni antibiotik, antiseptik, antidepresiv in pomirjevalo. Znano je po svojih sproščujočih in pomirjajočih lastnostih. Če želite pregnati stres in živčnost lahko kadarkoli v dnevu odprete stekleničko z eteričnim oljem in povonjate njen prijeten vonj. Lahko pa ga nanesete neposredno na kožo – pod nos ali na zapestje. Učinkovine iz cvetov sivke nimajo le prijetnega vonja, ampak pomirjajo tudi razdražljivo črevesje, znižujejo pa tudi visoko telesno temperaturo.

Oglejte si izdelke iz sivke >>>


Oznake: sivka

Komentarji

Vpišite komentar