Sivka in njena uporaba

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Zelišča in rastline Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 1429
izdelki iz sivke

Kakor je vrtnica vonj srca, tako je sivka vonj duše.

Vijolična barva simbolizirala moč, vpliv in ugled. Če boste nekaj njenih odtenkov uporabili tudi v svojem domu, lahko tudi v vaše življenje prinese več sreče, uspeha in ljubezni.

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.

Čustvena raven: Sivka vas pomiri, napolni z energijo in optimizmom, dviga razpoloženje in preganja strah.  

Duhovna raven: Uporabite jo lahko pri vizualizaciji za zaščito in ljubezen. Imeli boste občutek, da niste sami. Pomagala vam bo pri preseganju napačnih, nerazrešenih čustvenih vzorcev in vas spodbujala k izražanju individualnosti. Sivka vam pomaga doseči duhovno in telesno skladnost, h kateri vsi težimo, tako da vam pomaga očistiti telo in um.

Barvo sivke nosi sedma ali kronska čakra, ki je sedež prepričanj ter višjih religioznih in duhovnih uvidov. Meditiranje na barvo sivke ob spremljavi njenega vonja pomaga najti življenjski smisel in razbremenjuje negativna prepričanja o preteklosti.

Eterično olje sivke je naravni antibiotik, antiseptik, antidepresiv in pomirjevalo. Znano je po svojih sproščujočih in pomirjajočih lastnostih. Kadarkoli v dnevu lahko le odprete stekleničko in vdihnete, da preženete stres in živčnost. Lahko ga nanesete neposredno na kožo – pod nos ali na zapestje. Učinkovine iz cvetov sivke nimajo le prijetnega vonja, ampak delujejo pomirjajoče tako na živce kot tudi črevesje. Pomaga tudi pri visoki telesni temperaturi in lajša težave z očmi in ušesi.

Oglejte si izdelke iz sivke >>>Oznake: sivka

Komentarji

Vpišite komentar