Detox črna maska

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Zelišča in rastline Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 10092

Imaš težave z mozoljčki, aknami in ogrci? Hitro in enostavno si lahko sama pripraviš črno masko, ki učinkovito odpravlja težave z aknasto in mastno kožo. Obnese pa se tudi pri nadležnih ogrcih.

Glina in oglje absorbirata nečistočo in odvečne maščobe iz kože, zato jo razstrupljata. Po uporabi maske bo tvoja koža sijoča, mehka ter očiščena.

Potrebuješ:

- 2 žlički želatine / agar agar,
- 4 žličke vode,
- 1 žličko aktivnega oglja,
- ½ ali 1 žličko gline.
*Oglje lahko kupiš v vsaki lekarni v obliki tablet.

Po navodilih najprej zmešaj želatino in vodo in pusti stati približno 5 minut. Dokler se mešanica popolnoma ne raztopi jo segrevaj nad vodno kopeljo še 1-2 minuti. Nato dodaj glino in oglje in vse skupaj dobro premešaj. Pred nanosom počakaj, da se maska ohladi na primerno temperaturo za nanos.

Masko nanesi na obraz (izogni se predelu oči, ust, obrvi) in pusti na koži približno 20-25 minut, dokler se popolnoma ne posuši. Odstraniš jo tako, da jo nežno potegneš s kože, preostanek pa spereš s toplo vodo. Po uporabi nanesi negovalno kremo, da koži povrneš vlago in jo nahraniš.

naravno milo

Če pa se ti ne ljubi pacati, pa ti lahko pri ogrcih in mastni koži pomaga redna vsakodnevna uporaba črnega mila iz aktivnega oglja z dodanimi eteričnimi olji čajevca, lovorja in limone. Več o tem >>>

Komentarji

Vpišite komentar