Orgonska energija in Wilhelm Reich

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Ezoterika Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 7034

Wilhelm ReichDr. Wilhelm Reich, doktor medicine in psihiater, se pri svojem delu s pacienti je na kliniki ukvarjal z raziskavami vzrokov in ozadij psiholoških bolezni. Prišel je do ugotovitev, da razlog psiholoških motenj ni zgolj podzavest, temveč predvsem človekov energijski potencial. Veliko svojega časa in energije je posvetil temu, da je svoje domneve tudi eksperimentalno dokazal.

Pulziranje

Kot temeljno lastnost, ki ločuje živa bitja od neživih bitij, je izpostavil proces širjenja in krčenja, tako imenovano pulziranje. Ugotovil je, da se ta vzorec pojavlja v telesu na različnih nivojih: pri srčnem utripu, pri peristaltiki črevesja, pri polnjenju in praznjenju mehurja ter pri orgazmu. 

Tako imenovani pulzirajoči vzorci se ne pojavljajo samo na telesni ravni, temveč tudi na čustveni ravni, na ravni avtonomnega živčnega sistema, na celični in celo na kemični ravni. Ugotovil je, da je faza širjenja v telesu povezana s povečano cirkulacijo, lajšanjem bolečin, boljšo prebavo, nižjim krvnim tlakom, z dobrim počutjem in spolnim vzburjenjem. Faza krčenja v telesu pa je povezana z oženjem krvnih žil, z manjšim pretokom krvi, s povečanim krvnim tlakom, s hitrejšim srčnim utripom, s počasno prebavo ter s tesnobo in stresom.

Bioni in biogeneza

Raziskave na področju bioenergije so ga pripeljale do proučevanja najpreprostejših oblik življenja. Pod močnim optičnim mikroskopom je opazoval procese razgradnje organskih in anorganskih snovi. Pri opazovanju razpadanja posušene trave v vodi je na robovih trave opazil nastajanje majhnih modrikastih žarečih mehurčkov, ki so se nato združevali, oblikovali zunanje membrane in na koncu odplavali kot živi organizmi (parameciji, protozoji, amebe).

Te majhne modrikaste žareče mehurčke je poimenoval bioni. Ugotovil je, da bioni nastajajo pri razgradnji tako organskih kot anorganskih snovi. Proces ustvarjanja živih organizmov iz snovi pa je poimenoval biogeneza.

Orgonska energija

Prav posebne učinke pa je opazil pri raziskovanju bionske kulture, ki jo je pripravil iz morskega peska. Morski pesek je segreval do žarjenja in ga nato dodal sterilni raztopini kalijevega klorida. S sodelavci so tako pripravljene bionske kulture opazovali nekaj ur dnevno. Po nekaj dneh opazovanja so se Wilhelmu Reichu in njegovim sodelavcem začeli dogajati nenavadni pojavi, npr. mnogim so se vnele oči,  na fotografskih ploščah so se pojavile meglice, laboratorijski inštrumenti so se namagnetili, na izolacijskih materialih se je pojavil elektrostatični naboj. Opazovanja so Wilhelma Reicha pripeljala do zaključka, da ima opravka s povsem novo, še nepoznano obliko energije. Poimenoval jo je orgonska energija.

Orgonska energija, ki jo moderne teorije opredeljujejo kot morfogenetsko polje, je prisotna na vseh ravneh, tako na celični, makrobiološki kot galaktični ravni. Napolnjuje in zaganja celotno vesolje, energetska polja organizmov, meteorološke razmere v atmosferi in galaktične premike. Povezuje makro in mikrokozmos.

Biopatija

Porabljeno orgonsko energijo v telesu obnavljamo oziroma nadomestimo s hrano, ki se skozi prebavo razgradi v bione; z dihanjem, tako orgonsko energijo prenašamo neposredno iz atmosfere v pljuča in kri; ter skozi kožo, ki tudi absorbira orgonsko energijo, še posebej, ko je izpostavljena sončni svetlobi.

Wilhelm Reich je pri svojem delu z bolniki ugotovil, da tesnoba in zatrte emocije blokirajo pretok energije. Posledično se to kaže na plitkem dihanju in zategnjenosti mišic, kar preprečuje polno pulziranje našega telesa. Ko plitko dihanje in nesproščene mišice postanejo kronične, se količina orgonske energije v telesu zmanjšuje. Posledično se tudi orgonsko polje okoli rdečih krvnih celic zmanjša in plazma v celicah se skrči. Celotno telo je oslabljeno in vedno bolj dovzetno za bolezni. Wilhelm Reich je to osnovno slabljenje energetskih funkcij poimenoval biopatija.

Veliko pozornosti in raziskav je Wilhelm Reich posvetil zdravljenju rakavih obolenj. Prepričan je bil, da so lokalne spremembe v zdravem tkivu posledica splošne patologije celotnega telesa in da je zato pomembno, da se ne zdravi le dejanskega tumorja, ampak tudi osnovni sistemski vzrok: biopatijo, ki je povzročila energetsko zadušitev celic. Pri svojem delu z bioni je odkril, da se rakaste celice ne razvijejo neposredno iz zdravih celic. Tkivo zaradi energetske stagnacije najprej oslabi, celice se zaradi slabljenja razgradijo, nato pa se formirajo nove oblike celic, rakaste celice.

Orgonski akumulator, zbiralnik življenjske energije

Wilhelm Reich je temeljni vzrok nastanka bolezni videl v primanjkljaju energije, zato je iskal načine, kako bi orgonsko energijo zbral in jo posredoval bolnikom.

Ugotovil, da organske snovi (volna, les, bombaž) privlačijo orgonsko energijo in jo zbirajo (so zbiralniki), medtem ko anorganske snovi (kovine in kristali) orgonsko energijo pritegnejo, a jo nato razpršijo na vse strani. Na osnovi teh odkritij je izdelal orgonski akumulator, ki je služil kot zbiralnik in oddajnik življenjske energije.

Wilhelm Reich je najprej izdelal majhen orgonski akumulator za laboratorijske miši. Ko je ugotovil, da je nanje učinkoval pozitivno, se je odločil, da bo izdelal akumulator, s katerim bi lahko vplival na počutje človeka. Najprej je delovanje naprave preizkusil sam, nato njegova žena in številni sodelavci. Šele ko je nabral dovolj subjektivnih in objektivnih dokazov, da akumulator dobro deluje tudi na ljudi, ga je uporabil za zdravljenje bolnikov, predvsem tistih, obolelih za rakom.

Zaključek

Wilhelm Reich je ugotovil, da je orgonska energija prvinska, kozmična energija, ki je prisotna povsod. Nima mase, preko snovi prehaja z različnimi hitrostmi, pulzira, privlači jo voda. V organizme se akumulira preko hrane, vode, dihanja in kože. Je negativno entropična, kar pomeni, da sistem z več orgonske energije privlači sistem z manj orgonske energije.

Razumel je, da biopatske bolezni izhajajo iz globoko zakoreninjenega nezadovoljstva na čustveni in socialni ravni človeka. Z desetletji pionirskih raziskav je Wilhelm Reich posegel na področje resnične narave univerzuma in utrl smernice v smer, kjer si lahko obetamo, da bo mogoče ublažiti oziroma preprečiti določene biopatije.

Utrl je nove smernice na področju obravnave človeka. S svojimi odkritji je pokazal, da človek ni bitje, ki deluje zgolj na biološko molekularnem nivoju, temveč je v svojem bistvu tesno povezan z energijo univerzuma. S tem je odprl vrata k novim načinov zdravljenja, s katerimi je mogoče ublažiti ali celo ozdraviti energetsko usihanje človeka.


orgoniti

Orgoniti na spletni trgovini >>>


Oznake: orgonit

Komentarji

Vpišite komentar