Jantar, simbol uspeha

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 205
jantar

Jantar ni kristal, ampak je nekaj milijonov let stara fosilna drevesna smola. Pogosto v njem najdemo tudi okamenele žuželke ali rastline. Večino jantarja naplavijo morja, še posebej je po tem znano Baltsko morje. Jantar kljub okameneli strukturi in na prvi občutek hladni površini znotraj sebe ohranja toploto, ki jo občutimo, če ga dalj časa držimo v roki.

Jantar v spletni trgovini >>>

Vpliv na psihološko počutje

V naša življenja prinaša svetlobo in voljo do življenja ter nas navdaja s pogumom in močjo. Krepi odločnost in samozavest. Pomirja in odpravlja depresijo in stres. Izboljšuje spomin in koncentracijo. Velja za kamen, ki prinaša srečo na vseh področjih našega življenja.

Vpliv na fizično počutje

Zdravi astmo, bronhitis in blaži močan kašelj. Krepi hrustanec, kosti, sklepe, zobe in živčni sistem. Pomaga pri raznih vnetjih in celjenju ran. Dobro učinkuje pri težavah s ščitnico. Je naravno sredstvo proti bolečinam. S pomočjo telesne toplote, ki sproži izhlapevanje njegovega olja, sprostimo zakrčenost telesa. V preteklosti pa tudi dandanes pa se ga na veliko uporablja kot blažilo bolečin pri rasti otroških zob.

jantar izdelki

Jantar v spletni trgovini >>>

Oznake: jantar

Komentarji

Vpišite komentar