ČAROIT - kamen intenzivnih čustev

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 1336
čaroit

Ime je dobil po sibirski reki Chari. Odkrit je bil v drugi polovici prejšnjega stoletja, zato ni veliko virov o njegovi uporabi v preteklosti. Danes velja za talisman sprejemanja in odpuščanja ter amulet fizične zaščite na potovanjih.

Vpliv na psihološko počutje

Ker usklajuje obe možganski polovici, izboljšuje način presoje, ki temelji tako na racionalnem umu kot tudi na intuiciji. Čaroit je kristal močnih čustev in uživanja v življenjskih radostih. Krepi tolerantnost in nam pomaga pri odpuščanju. Pomaga nam ozdraviti čustvene usedline, ki nas blokirajo, ter tako prebudi čustva, ki so bila prikrita. V medsebojne odnose prinaša ljubezen, zato je primeren za reševanje partnerskih težav. Umirja tudi agresijo, blaži stres in skrbi. V stresnih situacijah krepi vzdržljivost ter občutek varnosti in nam pomaga, da se prepustimo toku življenja. Izboljšuje spomin.

Vpliv na fizično počutje

Normalizira krvni pritisk, lajša krče, bolečine, umirja vegetativni živčni sistem. Odpravlja anksioznost ter pomaga pri nespečnosti in nočnih morah. Ugodno deluje pri aritmiji ter bronhitisu. Blagodejno vpliva na ledvice in pljuča ter zdravi kožna obolenja.

Eliksir deluje antibakterijsko in protivirusno, ker pa je kristal rahlo radioaktiven, je pretirana uporaba odsvetovana. 

Vpliv na duhovnost

Čaroit je kamen duhovnih energij, ki uravnoveša Yin in Yang energijo. Usklajuje delovanje epifize in hipofize. Pomaga pri procesiranju podzavestnih vzorcev iz tega ter prejšnjih življenj.  Čisti auro in pretok energije, ki jo transformira na višji duhovni nivo. Pri meditaciji se ga uporablja za vstop v druge dimenzije.

Čakre: srčna, tretje oko, kronska.


čaroit

Čaroit - spletna trgovina

Komentarji

Vpišite komentar