SODALIT - kristal mentalne moči

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 2802
sodalit

Kamen sodalit je dobil ime po natriju, ki ga vsebuje. Poznan je komaj 200 let, zato njegova uporaba v daljni preteklosti ni znana. Sodalit imenujejo kamen govorcev, saj jim je v veliko pomoč pri jasnem izražanju in javnih govorih. Velja za talisman ustvarjalnosti in komunikacije.

Vpliv na psihološko počutje

Umirja in odpravlja stres. Stimulira desno polovico možganov, zaradi tega smo bolj spontani. Izboljšuje zaznavanje in logiko ter nam pomaga pri ozaveščanju in izražanju prepričanj. Pomaga premagati neodločnost, uravnovesi čustva in odpravlja iluzije. Izboljša spomin. Pomaga premagati tesnobo in umirja napade panike.

Vpliv na fizično počutje

Ima hladilni učinek, krepi imunski sistem in ugodno vpliva na vse notranje organe. Izboljšuje metabolizem in izboljša prebavo, zato ga je dobro uporabljati takrat, kadar želimo shujšati. Umirja in nam prinaša dober spanec. Zniža pritisk. Zdravi kronične bolezni grla, sapnika, glasilk in pomaga pri hripavosti.

Vpliv na duhovnost

Sodalit z modro kristalno energijo stimulira grleno čakro, glas telesa. Zdravilna moč kristala odpravlja blokade v tej čakri in jo uravnoteži. Tako lahko lažje izrazimo kar mislimo in čutimo. Ko meditiramo je zelo učinkovit vodnik, ki nas vodi na potovanje v same globine naše duše. Kadar ga uporabljamo pri raziskovanju sanj in šamanskih potovanjih, nam lahko omogoči dostop do svetih zakonov vesolja. Ker pripomore k lažjemu prepoznavanju skritih vzorcev, je Sodalit odličen podporni kamen za astrologe, numerologe in bralce tarota.


sodalit

Sodalit - spletna trgovina

Oznake: sodalit

Komentarji

Vpišite komentar