SERPENTIN - kamen novih začetkov

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 8673
SERPENTIN

O serpentinu

Ime izhaja iz latinske besede serpens, ki pomeni "kača". To ime so mu pripisali zaradi njegovega zelenega, lisastega videza, ki spominja na kačo. Že v stari Mezopotamiji so ga ženske nosile okoli vratu, ker so verjele, da krepi mlečne žleze. Nosili so ga tudi kot zaščitni kamen pred uroki in strupenimi živalmi.

Vpliv serpentina na psihološko počutje

Krepi toleranco, modrost in samokontrolo. Vzpostavlja ravnovesje med mentalno in čustveno ravnjo. Umirja nervozo in stres. Prinaša miren spanec. Je kamen novih začetkov, saj odpravlja strah pred spremembami.

Vpliv serpentina na fizično počutje

Blaži aritmijo in izboljšuje libido. Uravnava razmerje hemoglobina ter razstruplja. Ugodno vpliva na pljuča, ledvice, timus in srce. Uravnava delovanje žlez, uravnoveša hormone in s tem blaži menjavo razpoloženja. Eliksir pomaga pri ledvičnih in želodčnih boleznih, uravnava želodčno kislino, sprošča krče in blaži menstrualne bolečine. 

Ščiti tudi pred raznimi sevanji in odstranjuje negativno energijo, kateri smo vsakodnevno izpostavljeni.

Mojstri feng šuja svetujejo, da se serpentin postavi v vsak kot hiše, stanovanja ali pisarne.

Serpentin in duhovnost

Velja za kamen srčne čakre, prinaša materialno blagostanje, plodnost in nas povezuje z naravo. Sproži čustveno čiščenje ter nas prizemlji. Je dober meditacijski kamen, ker nam pomaga prizemljiti energijo kundalini.

serpentin

Seprentin - spletna trgovina

Oznake: serpentin

Komentarji

Vpišite komentar