RUMENI KALCIT - kristal prebujene življenjske energije

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 8745

Rumeni kalcit v prostor prinaša sončno energijo in voljo do življenja. Velja tudi za kamen sreče, saj lahko v naše življenje pritegne blaginjo, obilje in pozitivne blagoslove. Pomaga nam prepoznati najboljše priložnosti in nam daje samozavest ter pogum, da jih izkoristimo.

Vpliv na psihično počutje

Dviga samozavest, prinaša energijo in moč za uresničevanje zamisli in idej. Vzpostavlja ravnovesje med telesnim in duševnim nivojem. Prav tako spodbuja intelektualne sposobnosti in je odlična pomoč za povečanje osebne moči in uresničevanje ambicij.

Vpliv na fizično počutje

Ugodno učinkuje na delovanje jeter, vranice in trebušne slinavke ter zdravi bolezni kosti. Dobro deluje na želodec, pomaga pa tudi pri črevesnih težavah, kot je sindrom razdražljivega črevesja. Lahko okrepi naš imunski sistem ter izboljša presnovo. Na nežen način poveča splošno telesno energijo ter daje moč in vitalnost celotnemu fizičnemu telesu.

Vpliv na duhovnost

Rumeni kalcit nam pomaga videti stvari na nove načine in je lahko dober sopotnik na našem duhovnem popotovanju. V naše življenje s svojo živo barvo doda jasnost in veliko mero optimizma. Je odličen meditacijski kamen, ki se še posebej priporoča za uporabo, kadar čutimo potrebo po vzpostavitvi ponovnega ravnovesja v našem življenju. Prav tako zbistri naše misli in nam pomaga dostopati do naše notranje modrosti.


OSTALI KALCITI

RDEČI KALCIT

Rdeči kalcit je kamen, ki poveča energijo in daje voljo do življenja. Zmanjšuje brezvoljnost, nemir in zmedenost. Uravnoveša hormone, njegove zdravilne lastnosti pa še posebej dobro koristijo reproduktivnim organom. Ugodno vpliva na korensko čakro, zato je odličen kamen za prizemljitev. Daje motivacijo in samozavest.

OGNJENI KALCIT

Ognjeni kalcit pomaga odstraniti negativno energijo iz telesa in prostora. Pomirja um, spodbuja uvide in krepi spomin. Blagodejno vpliva na korensko čakro. Daje svežo energijo in motivacijo. Spodbuja nova spoznanja o obstoječih težavah ali situacijah. Je odličen kamen za nove začetke in za trenutke, ko v življenju hrepenite po spremembi.

ORANŽNI KALCIT

Oranžni kalcit je pozitiven in poživljajoč kristal, ki ugodno vpliva na sakralno čakro, ki je odgovorna za proizvodnjo in pretok spolne energije po telesu. S svojo kristalno energijo ustvarja več spolne energije in odstranjuje blokade iz sakralne čakre. Še posebej se priporoča ženskam, ki želijo zanositi, saj povečuje plodnost. Ugodno vpliva tudi na ustvarjalnost in je odličen meditativen kamen, ko potrebujemo več navdiha v svojem življenju.

MODRI KALCIT

Modri kalcit je kristal, ki izboljšuje kreativnost, zdravilno vpliva na kosti in sklepe ter okrevanje. Deluje pomirjujoče ter ugodno vpliva na komunikacijo in odnose. Vpliva na odpravo bolečin, izboljšuje imunski sistem, stimulira metabolizem in znižuje krvni pritisk.


Kalcit - spletna trgovina

Oznake: rumeni kalcit

Komentarji

Vpišite komentar