RUBIN - simbol strasti in navdušenja

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 1767
kristal rubin

Rubin so častili v mnogih kulturah in ga povezovali s strastjo, zaščito in blaginjo. Je kamen moči, energije, ljubezenskih čustev in navdušenja. Povečuje energijo in živahnost ter obnavlja življenjsko vitalnost. Prav tako nas napolni z močjo in nam pomaga pri premagovanju čustvenih tegob.

Vpliv na psihično počutje

Rubin pomaga zmanjšati strah pred paranormalnim in zlim. Prav tako prežene nočne more in varuje pred psihičnimi in psihološkimi napadi. Sprošča uničujoče čustvene energije in je močan kamen za razvijanje bolj ljubečega odnosa do sebe in fizičnega telesa. Je afrodiziak, ki poveča spolno energijo in se lahko uporablja za aktiviranje kundalinija.

Vpliv na fizično počutje

Rubin, znan tudi kot krvni kamen, močno vpliva na delovanje srca in ožilja in zato pomaga pri boleznih, ki so s tem povezane. Spodbuja delovanje kisika v krvi, uravnava krvni tlak ter pomaga pri težavah z ledvicami. Prav tako pomaga obnoviti in ohraniti strast ter je odličen za povečanje možnosti zanositve. Ker je koristen za reproduktivne organe, zelo dobro vpliva na menstruacijske cikle in na blaženje bolečin povezanih z menstruacijo.

Vpliv na duhovnost

S svojo kristalno energijo ugodno vpliva na delovanje korenske čakre. Odličen je za prizemljitev in premagovanje duševnih obremenitev. Spodbuja »sledenje naši blaženosti« in pomaga pri povezovanju našega energijskega polja z Zemljo. Za meditacijo ga običajno ne uporabljamo, saj velja za energijsko preveč nabit in poživljajoč kristal.


rubin

Rubin - spletna trgovina

Oznake: rubin

Komentarji

Vpišite komentar