Roža življenja - simbol svete geometrije

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Ezoterika Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 13264

Roža življenja je geometrijska figura, sestavljena iz več enako velikih krogov. Simbol rože življenja predstavlja popolnost, neskončnost, cikličnost in povezanost. Predstavlja izvor vsega, saj vsebuje vzorce stvarjenja sveta in življenja. Razumevanje tega simbola nam prinese razumevanje osnovne esence življenja.

roža življenja črna
roža življenja rdeča
roža življenja zelena

Geometrijska oblika in vzorci rože življenja imajo višji univerzalni pomen, ki simbolično predstavlja temeljno naravo vesolja ter bivanja. Uči nas, da je v vesolju vse med seboj povezano. Simbol tako predstavlja življenje samo, skozi katerega sijeta harmonija in ravnovesje. Ko opazujete ali meditirate rožo življenja, se ta harmonija prenese tudi v vas.

Simbol je zelo arhetipski in se skozi zgodovino pojavlja po vsem svetu v različnih kulturah in verstvih, tako v budističnih templjih, katoliških cerkvah, judovskih sinagogah kot muslimanskih mošejah.

Vpliv simbola roža življenja

Roža življenja se nam pomaga povezati z virom. Učinkuje tako, da vse, kar ima porušeno ravnovesje, vrača v stanje ravnovesja. Pomaga nam, da se osvobodimo strahov in da se prebijemo skozi stanja iluzij ter se soočimo z resničnostjo.

roža življenja ogrlica
roža življenja orgonit

Lahko se uporablja kot pomoč pri meditaciji. Moč simbola je v tem, da oddaja čisto življenjsko energijo. New age gibanja rožo življenja, poleg uporabe pri meditacije, priporočajo tudi kot energijsko zdravilen talisman.

Slika roža življenja je vizualno lep okras, hkrati pa prostor harmonizira in ga napolni s pozitivno energijo.

Roža življenja na spletni trgovini >>>


Komentarji

Vpišite komentar