Razstava Kamnik v akvarelu - Kotiček pod srečno zvezdo

person Objavil: : Maša Vrhovnik list V: Arhiv Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 833

Mesto Kamnik je s svojo lepoto in očarljivostjo že od nekdaj navdih za mnoge umetnike. Akvarel je zelo stara, na videz lahkotna, vendar slikarsko zelo zahtevna likovna tehnika. Staro mestno jedro in njegova okolica nudita veliko zanimivih motivov, ki še posebej zažarijo skozi prosojnost, svežino in jasnost barv akvarela.

Kdaj: od 20.9. do 30.9.2019.

Kje: v Kotičku pod srečno zvezdo v Kamniku, Maistrova ulica 1.

Obisk je brezplačen. Razstavo sofinancira Občina Kamnik.

O razstavi

Razstava je v večji meri zasnovana kot izložbena razstava in kot taka dostopna vsem zainteresiranim, hkrati pa tudi naključnim mimoidočim. Naš namen in vizija je predstaviti in vzpodbujati zanimanje za umetnost na lokalnem nivoju.

Avtorica del je diplomirana arhitektka Nadja Obersnel. S slikarstvom se ukvarja ljubiteljsko, usposabljala pa se je pod mentorstvom akademske slikarke Barbare Kastelec, in sicer od leta 2009 do leta 2011. S tematiko Kamnika se je srečala že med študijem arhitekture leta 1989/90, ko je pod mentorstvom profesorja Kurenta izdelala seminarsko nalogo, v kateri je analizirala »Plečnikovo« cerkev v Stranjah.

 

Umetnica skozi rahlost prehodov in poigravajočih prelivajočih barvnih odtenkov ujame lepoto in slikovitost Kamnika na zelo oseben in izviren način. Zelo impresivne pa so tudi njene slike Velike planine, kjer se močno odraža njena precizna izdelava in velike izrazne možnosti akvarela.


Virtualno razstavo si lahko gledate na povezavi >>>

Oznake: kamnik

Komentarji

Vpišite komentar