Ametist - kristal leta 2024

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Kristali in minerali Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 864

Ametist je kamen, ki je poznan v številnih kulturah. Le te ga povezujejo z različnimi mitološkimi, duhovnimi in metafizičnimi pomeni. Njegov barvni spekter se razteza od svetlo vijolične do temno vijolične. Njegovo delovanje se povezuje z umirjenostjo, duhovnostjo ter zaščito pred negativnimi energijami.

Metafizične lastnosti

Ametist pomaga uravnotežiti čustveno in duhovno življenje. Uporablja se lahko za pomiritev uma, lajšanje stresa in ustvarjanje notranjega duševnega ravnovesja.

Zaradi svoje pomirjujoče barve in energije se ametist pogosto uporablja za sprostitev in umiritev živčnega sistema. Pomaga lahko pri lajšanju nespečnosti in stresa.

Ametist je pogosto povezan z razvojem duhovnosti in notranje rasti. Pomaga nam odpreti tretje oko in povečati intuicijo.

Deluje kot zaščita pred negativnimi energijami in čustvi. Nosijo naj ga ljudje, ki želijo ohraniti pozitivno okolje in se zaščititi pred negativnimi vplivi.

Zaradi svojih duhovnih lastnosti je ametist priljubljen kamen pri meditaciji. Pomaga nam pri globljem povezovanju z notranjim jazom in doseganju stanja globoke meditacije.

Ametist ima sposobnost čiščenja negativnih energij in uravnoteženja energetskega polja.

Uporaba

Ametist je v kitajskem Zodiaku kamen znamenja Zmaja. Zmaj pa je znamenje leta 2024.

Ametist se povezuje z energijo jin in zato se ga po Feng Šuiju uporablja za uravnoteženje energij. Če ga boste  postavili v pisarno, vam bo pomagal izraziti notranjo ustvarjalnost, v spalnici sprošča in prinese umirjen spanec, v ostalih bivalnih prostorih pa absorbira napetost in negativno energijo.

Po zahodni astrologiji je ametist kamen za znamenje Vodnarja, katerega energija bo močno aktivirana v letu 2024, saj v znamenje Vodnarja prihaja planet Pluton, katerega  transformativno energijo bomo čutili na kolektivni ravni vse do leta 2043.

Oznake: ametist

Komentarji

Vpišite komentar