PREHNIT - kamen brezpogojne ljubezni

person Objavil: : Maja Novak list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 1671

Prehnit so prvič odkrili v poznem 18. stoletju v bližini Rta dobrega upanja v Afriki. Svoje ime je dobil po odkritelju polkovniku Hendriku von Prehnu. Velja za kamen brezpogojne ljubezni.

Vpliv na psihično počutje

Pomaga pri spopadanju z občutki nemira v času nenehnih sprememb. Prav tako pomaga ohladiti prekomerno jezo ali živčno energijo ter prinaša občutek miru. Lajša nočne more, fobije in globoke strahove. Koristen je tudi za hiperaktivne ljudi.

Vpliv na fizično počutje

Prehnit je koristen za vzdrževanje zdravja kosti, zob, las in nohtov. Spodbuja presnovo maščob in pospešuje odstranjevanje toksinov, shranjenih v njej. Prav tako spodbuja vse procese regeneracije telesa. Pomaga tudi uravnotežiti in zdraviti cirkulacijski sistem in limfo.

Vpliv na duhovnost

Je eden redkih kamnov v mineralnem kraljestvu, ki povezuje naše srce neposredno z čakro solarnega pleksusa. To pomeni, da prostor srca poveže z našo lastno voljo, ki je odgovorna za to, da nas spodbuja k ukrepanju. Pomaga nam tudi pri povezovanju z angeli in z duhovnimi vodniki, v pomoč pa je lahko tudi pri lažjem spominjanju sanj.


Prehnit - spletna trgovina

Komentarji

Vpišite komentar