MODRI KALCEDON - kamen komunikacije

person Objavil: : Maša Vrhovnik list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 2838
modri kalcedon

Modri kalcedon je subtilen in mističen kamen, ki s svojo vabljivo, nežno modrino pomirja duha. Znan je tudi kot kamen govornikov, saj spodbuja misli, hkrati pa pomaga zadržati besede, ki bi jih morda lahko obžalovali. Veliki rimski govornik Ciceron naj bi modri kalcedon nosil okoli vratu.

Vpliv na psihično počutje

Modri kalcedon odpravlja dvome vase in nas spodbudi k notranjemu razmisleku. Je odličen kristal za tiste, ki so nagnjeni k skrbi, saj nas spodbuja, da uživamo v trenutku, namesto da bi svoje misli usmerjali v namišljeno prihodnost. Pomaga tudi pri umirjanju napadov jeze, strahu, panike ali tesnobe.

Vpliv na fizično počutje

Modri kalcedon spodbuja pretok tekočin v telesu in pomaga pri občutljivosti, ki jo povzročajo vremenske spremembe ali pritisk. Dober je za premagovanje težav s komunikacijo, saj izboljšuje jasno izražanje in sposobnost poslušanja. Spodbuja tudi proizvodnjo mleka pri doječih materah. Lajša težave z dihali; ker čisti pljuča, se priporoča kadilcem in astmatikom. Blaži vnetja, znižuje krvni pritisk in pomaga v zgodnjem stadiju sladkorne bolezni. V pomoč je tudi pri zdravljenju raznih odvisnosti. Še posebej se priporoča kadilcem pri odvajanju.

Vpliv na duhovnost

Kot kamen komunikacije zelo ugodno vpliva na našo grleno čakro. Spodbuja telepatijo in komunikacijo z nevidnimi kraljestvi ter nam pomaga spominjati se preteklih življenj. Ker zelo dobro vpliva na podzavest, je Modri kalcedon dober kamen za tiste, ki so na terapiji oz. za tiste, ki svetujejo drugim.


modri kalcedon

Modri kalcedon v spletni trgovini

Oznake: modri kalcedon

Komentarji

Vpišite komentar