MODRI KALCEDON - kamen komunikacije

person Objavil: : Maša Vrhovnik list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 5377
modri kalcedon

Modri kalcedon je subtilen in mističen kamen, ki s svojo vabljivo, nežno modrino pomirja duha. Znan je tudi kot kamen govornikov, saj spodbuja misli, hkrati pa pomaga zadržati besede, ki bi jih morda lahko obžalovali. Veliki rimski govornik Ciceron naj bi modri kalcedon nosil okoli vratu.

Vpliv na psihično počutje

Modri kalcedon odpravlja dvome vase in nas spodbudi k notranjemu razmisleku. Je odličen kristal za tiste, ki so nagnjeni k skrbi, saj nas spodbuja, da uživamo v trenutku, namesto da bi svoje misli usmerjali v namišljeno prihodnost. Pomaga tudi pri umirjanju napadov jeze, strahu, panike ali tesnobe.

Vpliv na fizično počutje

Modri kalcedon spodbuja pretok tekočin v telesu in pomaga pri občutljivosti, ki jo povzročajo vremenske spremembe ali pritisk. Dober je za premagovanje težav s komunikacijo, saj izboljšuje jasno izražanje in sposobnost poslušanja. Spodbuja tudi proizvodnjo mleka pri doječih materah. Lajša težave z dihali; ker čisti pljuča, se priporoča kadilcem in astmatikom. Blaži vnetja, znižuje krvni pritisk in pomaga v zgodnjem stadiju sladkorne bolezni. V pomoč je tudi pri zdravljenju raznih odvisnosti. Še posebej se priporoča kadilcem pri odvajanju.

Vpliv na duhovnost

Kot kamen komunikacije zelo ugodno vpliva na našo grleno čakro. Spodbuja telepatijo in komunikacijo z nevidnimi kraljestvi ter nam pomaga spominjati se preteklih življenj. Ker zelo dobro vpliva na podzavest, je modri kalcedon dober kamen za tiste, ki so na terapiji oz. za tiste, ki svetujejo drugim.


OSTALI KALCEDONI

ROZA KALCEDON

Rožnati kalcedon je ena od redkejših vrst kalcedona, ki ugodno deluje na srčno čakro. Še posebej se za uporabo priporoča tistim, ki trpijo zaradi čustvenih bolečin. Oddaja nežno negovalno energijo, ki spodbuja ljubezen do sebe in drugih. Prav tako prinaša srečo v razmerja in družinsko življenje. Njegova pomirjujoča energija spodbuja sočutje in spokojnost. Še posebej se priporoča za uporabo med prvo nosečnostjo, saj zaščiti mater in novorojenčka. Pomaga tudi pri težavah z dojenjem ter osvobaja stresa in čustvenih travm.

ZELENI KALCEDON

Zeleni kalcedon je kamen, ki odpravlja neželene občutke, predvsem dvom vase in žalost ter nam pomaga sprejeti in izraziti svojo izvirnost. Izboljšuje komunikacijo, še posebej tisto v partnerstvu. Daje uvid in nas ščiti pred zmotnimi odločitvami. Odvaja negativno energijo in napetost, vzpostavlja pa ravnovesje in harmonijo. Izboljšuje kognitivne sposobnosti in zmanjšuje učinke senilnosti in demence.

BELI KALCEDON

Beli kalcedon s svojo nežno energijo uravnoteži telo in duha. Zdravi žalost in tesnobo ter prinaša dobro počutje. Uporablja se za povečanje ljubezenske sreče ter za izboljšanje medsebojnih odnosov. Povečuje samozavest in krepi intuicijo. Ima tudi veliko moč čiščenja energije. Odličen je za pretirano vase zaprte ljudi.


modri kalcedon žepni kristal ugodna cenamodri kalcedon ogrlicamodri kalcedon zapestnica

Kalcedon v spletni trgovini

Oznake: modri kalcedon

Komentarji

Vpišite komentar