Likovna razstava: Barva vodi poteze čopiča

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Novice Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 135
razstava monika

»Barva vodi poteze čopiča in je idealno sredstvo za upodabljanje neopisljivega in neizrekljivega,« s temi besedami opiše svoje izražanje mlada, iskriva, vsestranska, energična ustvarjalka Monika Pešič, ki svoje impresije vtke v svoje slike in kreativno keramiko.

Kdaj: od 19.10.2020 do 24.10.2020.

Kje: v izložbi trgovine Kotiček pod srečno zvezdo, Maistrova ulica 1, Kamnik.

Vljudno vabljeni.

Izvajanje razstave sofinancira Občina Kamnik.


O avtorici

Profesorica likovne pedagogike Monika Peščič, rojena 1995 v Kranju. 

• 2020 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer Likovna pedagogika iz področja Slikarstva pod mentorstvom slikarke Anje Jerčič Jakob. 

• 2019-2020 postala študent - demonstrator za področje Keramike pri kiparju Mirku Bratuši.

• 2018 Mednarodni trienale keramike UNICUM v Narodnem muzeju Ljubljane, kjer je bil razstavljen ‘’Morski organizem’’, ki ga lahko vidite na sedanji razstavi. 

• 2018 skupinska slikarska razstava: Povezana Svilna pot, Nantong, Kitajska.

Avtorica se je na svojem potovanju po Indiji izurila v tradicionalnih poslikavah s kano. Trenutno zaključuje magistrski študij in izvaja risarske in slikarske tečaje za otroke in mladostnike. 

O svojih delih pravi:

Barva je v mojem slikarstvu glavna nosilka slikovne strukture ter vodi tako poteze čopiča kot tudi določa čutenje in vsebino. Barva v mojih delih svoj prostor največkrat zasede kakor pljusk - po načelu slučajnosti in spontanega gibanja. Osebe v slikah so podvržene moji intimni sodbi in jih vodi psihološki moment.

Komentarji

Vpišite komentar