HELIOTROP ali KRVAVI KAMEN - kamen magije in ritualov

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 10571
krvavi kamen heliotrop

Heliotrop ali krvavi kamen je dobil ime zaradi svojega videza, saj njegove rdeče lise spominjajo na madeže krvi. Neka stara legenda pravi, da je nastal med križanjem Jezusa Kristusa, ko je trava, prepojena z njegovo krvjo, okamenela.

Kristali in minerali na spletni trgovini >>> 

Vpliv na psihološko počutje

Odpravlja osamljenost, tesnobo in stres. Je odlična podpora v težkih življenjskih obdobjih, saj nas navdaja z močjo in nam tako omogoča, da lažje prebrodimo izzive. Krvavi kamen je pravi kristal za nas, če nas je strah narediti konec nečemu, za kar vemo, da nam ne služi več, in ko je potrebno narediti prostor za nove začetke. Odpravlja depresijo in melanholijo, nas navdaja z upanjem ter krepi koncentracijo.

Vpliv na fizično počutje

Odpravlja in zdravi bolezni krvi. Pospešuje celjenje ran, nevtralizira in odpravlja toksine v telesu. Uravnava cirkulacijo krvi in blaži menstrualne krče. Krepi imunski sistem, notranje organe in celotno telo. Čisti tudi pljuča, lajša dihanje, poveča pretok energije po limfi. Je dobra zaščita pred akutnimi infekcijami. Zmanjšuje otekanje nog in rok. Poznan je tudi kot kamen plodnosti.

Krvavi kamen in duhovnost

Od nekdaj velja za kamen magije in ritualov. Krepi srčno čakro, čisti energijsko polje ter odpravlja blokade na čakrah. Omogoča vpogled v duhovni svet preko mej zavestnega uma. Pomaga pri komunikaciji z drugimi energetskimi bitji.


heliotrop krvavi kamen zapestnicaheliotrop krvavi kamen žepni kristalhelitrop krvavi kamen ogrlica

Heliotrop na spletni trgovini >>>

Komentarji

Vpišite komentar