Kako premagati strije?

person Objavil: : Maša Vrhovnik list V: Novice Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 554

Kako nastanejo strije?

Zaradi nenadnega hitrega raztezanja in posledično tanjšanja kože, lahko v globini kože popokajo kolagenska in elastinska vlakna. Posledica tega so rožnate ali belkaste črte na koži, tako imenovane STRIJE.

strije na koži

 

Zaradi pokanja kapilar so strije najprej rožnato-vijolične barve, le teh se lahko znebimo, če pravočasno ukrepamo z ustrezno nego. Nato pa obledijo in sčasoma postanejo vedno bolj bele barve. Ker niso več prekrvavljene, se jih ne moremo povsem znebiti. Barva strij je odvisna od tega, kako globoko je koža poškodovana. 

Kje in kdaj se najpogosteje pojavijo strije?

Strije se običajno pojavijo na mestih, kjer se koža najbolj razteza. Ponavadi na predelu trebuha, stegen, bokih, zadnjici in nadlahti, pri moških pa tudi na ramenih.

Največkrat se pojavijo:

  • V obdobju pubertete - zaradi hitre rasti
  • V nosečnosti – predvsem v predelu dojk, stegen in trebuha
  • Hitro pridobivanje teže
  • Hormonske spremembe

Se lahko izognemo strijam?

Izgled in prožnost kože je odvisna od naše genske zasnove, zato na nastanek strij in ostalih kožnih nevšečnosti ne moremo preprečiti. Z malo vztrajnosti in redno nego, pa lahko zmanjšamo možnosti za njihov nastanek.

Vse kar koža absorbira, hitro preide v naš krvni obtok, zato je priporočljivo, da za odpravo strij uporabljamo naravne izdelke.

 1. POŽIVITEV KOŽE S PILINGOM

milo piling rožmarin

 

Najprej je potrebno kožo dobro prekrvaviti, zato je potrebno redno masiranje problematičnih predelov s pilingom. Piling pospešuje kapilarno prekrvavitev in obnavljanje kože, odlušči odmrlo kožo ter ji povrne gladkost in sijaj. Poleg tega pa pripravi kožo na boljšo absorbcijo negovalnih učinkovin ter spodbudi njeno samoobnavljanje.

 

 

 

2. KOŽO JE POTREBNO NAHRANITI

 

Kožo nahranimo in navlažimo z olji in mazili. 

Priporočamo 100% naravna negovalna olja z dodanim vitaminom E, ki so izdelana iz domačih izvlečkov trpotca ali ognjičaDodan vitamin E deluje kot antioksidant in ugodno vpliva na gladko površino kože. Preprečuje razne vnetne procese, povečuje navlaženost in spodbuja obnavljanje celic.  

 

mazilo kurkuma za strije
V veliki meri pa so olja prisotna tudi v mazilih.
100% naravno mazilo kurkuma in cimet/pomaranča s svojimi organskimi učinkovinami  blagodejno vplivata na kožo poškodovano s strijami. Kožo z masiranjem in vtiranjem mazila poživimo in dobro pospešimo cirkulacijo v podkožju. Mazili vsebujeta tudi vitamine in minerale ter naravna olja in masla.  Olja in masla so nujno potrebna za preprečitev nastanka strij oziroma izboljšanja videza kože. Poskrbijo, da je koža navlažena, nahranjena, bolj prožna in napeta ter regenerirajo in gladijo poškodovano kožo.

Komentarji

Vpišite komentar