CITRIN - kristal razcveta

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 3158
citrin

Citrin s svojo igrivo rumeno energijo spodbuja polnost življenja, sveže začetke in nova iskanja. Njegovo ime izhaja iz francoske besede citron, kar pomeni limona, v Grčiji pa so ga uporabljali kot dragulj že leta 300 pred našim štetjem. Dobro vpliva na poslovno področje, zato se še posebej priporoča pri novih projektih, saj prinaša uspeh in obilje.

Vpliv na psihično počutje

Je odličen kristal za premagovanje depresivnih stanj, prav tako pa zmanjšuje občutljivost na kritiko ter navdihuje našo kreativnost in samoizražanje. Prinaša novo upanje, odpravlja slabo počutje, dviguje samozavest, krepi motivacijo, zbranost, ustvarjalnost in mentalno bistrost. Z opuščanjem preteklosti nam omogoča optimističen premik naprej ter uživanje v novih izkušnjah in raziskovanjih.

Vpliv na fizično počutje

Pospešuje prebavo, zdravilno vpliva na težave živčnega izvora, pomaga pri stresu, zmanjšuje želodčno kislino in ugodno vpliva na delovanje trebušne slinavke in vranice. Krepi telesno vzdržljivost in energijo, podpira endokrini sistem ter spodbuja pravilno presnovo. Koristi pri sindromu kronične utrujenosti in lahko pomaga tudi pri odpravi degenerativne bolezni. Citrin kot eliksir blaži menstrualne in menopavzne simptome, kot so vročinski oblivi, hormonsko neravnovesje in utrujenost. Nosečnice ga lahko uporabljajo tudi takrat, ko imajo težave z jutranjo slabostjo.

Vpliv na duhovnost

Ker v sebi nosi moč sonca, stimulira čakre kot spomladanska sončna svetloba. Razbistri um in spodbudi dušo k akciji. Njegova frekvenca prebuja ustvarjalnost in domišljijo ter spodbuja proces spreminjanja sanj in želja v oprijemljivo obliko. Sijoča rumena barva prebuja intuicijo, prinaša svežo življenjsko energijo ter poveča količino svetlobe v naši avri in jo s tem učinkovito zaščiti.


citrin blog

Citrin - spletna trgovina

Oznake: citrin

Komentarji

Vpišite komentar