AKVAMARIN - kristal čistosti

person Objavil: : Rudica Kovačič Ahlin list V: Opisi kristalov Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 3277
akvamarin

Njegova značilnost je zelenomodra barva, katero mu dajejo koncentracije železovih in titanovih ionov. Ime akvamarin je latinskega izvora in pomeni morska voda oziroma morje. Akvamarin so cenili že stari Egipčani, saj so njegove perlice našli ob mumijah. Stari Rimljani so ga uporabljali kot amulet za zaščito, v srednjem veku pa so z njim zdravili zlatenico. Od vedno je bil kamen mistikov, šamanov in prerokov.

Danes velja za kamen večne mladosti in sreče. Velja za zaščitni amulet vseh popotnikov po morju, saj blaži strah pred vodo. Akvamarin velja za kamen očiščenja na vseh ravneh. Pospešuje pa tudi rast rastlin.

Vpliv na psihološko počutje 

Pomaga pri premagovanju treme pred javnim nastopom. Spodbuja iskreno izražanje čustev, zato je tudi kristal ljubezni, saj usklajuje energije med partnerjema in poglablja intimnost. Pomaga premagovati brezciljnost. Je kamen poguma in nam pomaga dokončati začete projekte in načrte.

Spodbuja toleranco, logično razmišljanje in sprejemanje jasnih odločitev. Prinaša upanje in ljubezen.

Vpliv na fizično počutje

Ima hladilni učinek, harmonizira delovanje ščitnice in krepi zobe, hrbtenico, krvni obtok ter imunski sistem. Pomaga tudi pri srčni aritmiji in pljučnih težavah. Priporočljivo je kopanje v akvamarinovi vodi, saj razstruplja in aktivira delovanje limfe. Če ga uporabljamo za masažo, z njim učinkovito odpravimo celulit. Položen neposredno na oko zdravi razne težave z očmi in slab vid. 

Eliksir krepi imunski sistem, ledvice, jetra in vranico. Ugodno deluje na presnovo, harmonizira delovanje ščitnice in hipofize ter pomaga pri alergijah.  Zaradi hladilnega učinka ga lahko uporabljamo kot obkladek pri vročinskih stanjih.

Vpliv na duhovnost

Spodbuja duhovno rast in ozaveščanje našega resničnega jaza. Krepi intuicijo in nam pomaga, da se zavemo svojih negativnih čustvenih vzorcev in skozi njihovo predelovanje poskrbimo za pretočnost energij v nas. Osvobaja nas starih karmičnih vezi. Prinaša čistost duše. Je dober kamen za zdravilce, saj ščiti pred vdori negativnih energij.

Čakra: grlena


akvamarin

Izdelki z akvamarinom - spletna trgovina

Oznake: akvamarin

Komentarji

Vpišite komentar