Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov v skladu z GPDR.

Osebni podatki, ki jih obdelujemo

  1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo,
  2. kontaktni podatki ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo in naslov za račun,
  3. vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, naročila na novice, nakupovalne sezname, vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah,
  4. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila ter podatke o reklamacijah,
  5. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila.

Uporaba piškotkov

Če obiščete našo spletno trgovino, v vašo napravo shranjujemo in iz nje beremo majhne datoteke, piškotke. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga hranimo na vašem spletnem brskalniku. Nekateri piškotki nam omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile. Piškotke v vašo napravo shranjujemo, tiste, ki so jih v vašo napravo shranile naše spletne strani, pa tudi beremo.

Takšni piškotki nam pomagajo:

zagotoviti pravilno funkcionalnost pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše domene ter zagotoviti pravilno funkcionalnost pri ponovnih obiskih naše domene. Na ta način ne prihaja do izbrisa vaše nakupovalne košarice in si lahko zapomnimo vašo prijavo,

da ugotovimo, katera soglasja ste nam podelili,

da sledimo številu obiskov naših spletnih strani ali posameznih vsebin.

Če obiščete spletno trgovino ustvarjalneideje.si

Če obiščete spletno trgovino ustvarjalneideje.si, podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo za namene ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin.

Če si ustvarite račun na spletu ustvarjalneideje.si

Obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve ter obnašanje pri branju e-sporočil. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

Če opravite nakup v spletni trgovini ustvarjalneideje.si

Vaše osebne podatke obdelujemo v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih.

Podatke uporabimo posebej za:

možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico,

možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov,

potrebe plačila za blago,

potrebe dostave blaga, v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga,

v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve, v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru.

V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

Vaše podatke hranimo tudi na podlagi našega zakonitega interesa za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Vaše podatke hranimo tudi na podlagi našega zakonitega interesa za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Vaše podatke obdelujemo zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

Obligacijski zakonik (OZ),

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),

Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),

Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),

Zakon o računovodstvu(ZR),

Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila.

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov, predvsem preko telefona, elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije obdelujemo za namene:

obdelave in evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje,

dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo, npr. če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo.

Če obiščete našo trgovino

Če obiščete našo trgovino, obdelujemo posnetke iz sistema videonadzornih kamer, na katerih ste lahko prikazani, in sicer za namen zaščite našega in vašega premoženja in oseb. V ta namen osebne podatke hranimo v obdobju 2 mesecev.