Selenit - njegova uporaba in zdravilni učinki

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Kristali in poldrago kamenje Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 5420

selenit palica

Selenit je močen zdravilni in zaščitni kamen, ki ojača energijo ostalih kristalov v njegovi bližini. Svoje ime je dobil po grški boginji lune Seleni (Selen = Luna, Lithos = Kamen) in po prozorno biserni barvi, ki resnično spominja na lunin sijaj. Je mehek mineral, ki se zaradi oksidacije in vlage zelo hitro troši. Prav zaradi tega ga ne smemo spirati pod vodo

Kako ga najbolje uporabiti?

1. Odličen je za čiščenje energije v prostoru. Kadar imate težave s spanjem, postavite selenit v vašo spalnico. Prinesel vam bo miren spanec. Prav tako lahko košček selenita položite v vsak vogal vaše hiše in s tem ustvarite varen in spokojen prostor za bivanje.

2. Zdravilne energije selenita lahko zmanjšajo bolečino, napetost in blokade v telesu, še posebej na področju hrbtenice. Ljudje, ki se ukvarjajo s fizioterapijo ga lahko postavijo v prostor, kjer terapijo izvajajo, saj ima selenit sposobnost, da poveča moč fizičnega zdravljenja in s tem prinese hitrejšo regeneracijo.

3. Meditacija s selenitom dviga duha, saj selenit s svojimi nebeškimi vibracijami prinaša jasnost umu, odpira kronsko čakro ter omogoča lažje povezovanje z duhovnimi vodniki in angeli.

4. Selenit pomaga razširiti zavest in razumevanje sporočil vesolja. Med vedeževanjem lahko prinese bolj jasno razlago prejetih sporočil, v kolikor imate košček selenita (še najbolje selenitno kroglo) nekje v bližini.

5. Selenit je odličen za energijsko čiščenje kristalov in drugih predmetov. Predmete oz. kristale položite ob kos selenita in pustite delovati čez noč. Morebitne negativne energije bodo tako nevtralizirane, predmeti pa bodo energijsko oplemeniteni.

6. Selenitne palice so odlične za čiščenje aure. Palico držimo nekaj centimetrov od kože in z gibi očistimo auro. Začnemo z gibi okoli glave in vratu, nato pa nadaljujemo naprej okoli prsi, rok in vzdolž vsega telesa.

Kliknite na spodnje slike in si oglejte več iz naše ponudbe selenita.

selenit pagoda

selenit obesek

selenit milo

Oznake: selenit

Komentarji

Vpišite komentar