Izložbena razstava - Kamnik ustvarja - Marija Staničić - industrijsko oblikovanje

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Novice Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 482

rastava keramika rokodelstvo

rastava keramika rokodelstvo

Marija Staničić se je rodila na Reki, svoje otroštvo in najstniška leta pa je preživela v Kamniku. Leta 2021 je diplomirala iz notranjega oblikovanja na Fakulteti za dizajn. Trenutno zaključuje magistrski študij industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Za svoje diplomsko delo na temo večfunkcijskega pohištva s svetlobnimi elementi je prejela Slovensko nagrado za oblikovanje v kategoriji "Perspektivni - industrijsko oblikovanje". Pri oblikovanju koncepta je izhajala iz stališča, da primarna funkcionalna vloga ne omejuje diskurza v sferi bioloških, psiholoških, socioloških, umetnostnih in drugih interakcij.  S tem pristopom nadaljuje svoje iskanje odgovorov na izzive v oblikovanju.

Leta 2022 je prejela tudi portugalsko nagrado Symington Family Estates Glassberries Design Award in priznanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za zasnovo steklenice za vino z vgrajeno Data Matrix kodo.

Kljub svoji usmerjenosti v industrijsko oblikovanje se Marija pogosto izraža tudi skozi fotografijo.

Njena želja je raziskovati in oblikovati z namenom, da bi spremenila sebe, ljudi in družbo. Njen moto je: "Utopično na boljše."

Vabimo vas, da si ogledate izložbeno razstavo.

Kdaj: od 1.10.2023 do 17.10.2023.

Kje: v Kotičku pod srečno zvezdo v Kamniku, Maistrova ulica 1.

Obisk je brezplačen. Razstavo sofinancira Občina Kamnik.

Komentarji

Vpišite komentar