ČIŠČENJE KRISTALOV - kdaj in kako očistiti kristale?

person Objavil: : Rudica Kovačič list V: Kristali in minerali Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 15141

Znano je, da kristali absorbirajo negativno energijo, ki jo nato sčasoma začnejo oddajati v svojo okolico. Zato je za vse, ki uporabljajo kristale, čiščenje obvezno in nujno opravilo.

selenit stolp

KDAJ ČISTITI KRISTALE:

 1. kadar dobite nov kristal,
 2. če kristala niste še nikoli očistili,
 3. kadar ste kristal uporabljali za zdravljenje,
 4. kadar ste kristal uporabljali z namenom uravnoteženja čaker,
 5. če ste kristal nosili ves dan,
 6. kadar je bil nekdo drug v neposrednem stiku z vašimi kristali,
 7. vsaj enkrat mesečno (najbolje ob polni luni),
 8. kadar menite, da kristal potrebuje čiščenje.

KAKO ČISTITI KRISTALE

 1. KADILA: S kadili lahko zelo učinkovito očistite vse vrste kristalov. Uporabite lahko beli žajbelj, palo santo, sandalovino in druga kadila ter kadilne mešanice. Kristale izpostavite kadilu za vsaj 20-30 sekund.
 2. LUNINA SVETLOBA: Ob polni luni postavite kristale na okensko polico ali pa direktno na zemljo. To lahko storite tudi ob oblačnem vremenu, saj bo učinek čiščenja popolnoma enak. Kristale lahko še dodatno zaščitite (npr. pred dežjem) tako, da jih pokrijete s stekleno posodo. Ta metoda je še posebej priporočljiva za tiste kristale, ki niso primerni za čiščenje v vodi.
 3. SONČNA SVETLOBA: Podobno kot lunina svetloba ima tudi sončna svetloba ugoden vpliv na čiščenje kristalov. Bodite previdni in kristalov ne puščajte predolgo na Soncu, saj lahko le-ti zbledijo.
 4. VODA: Kamen držimo pod tekočo vodo vsaj 30 sekund. Za to obliko čiščenja so še posebej primerni naravni izviri, čisti potočki in reke.
 5. ZVOK: Kristale lahko očistimo tudi z zvokom, npr. s tibetanskimi pojočimi skledami, ki ob udarcih lesene palice ob skledo, oddajo ton, ki je hkrati pomirjajoč in čistilen. Kristalov ne dajajte direktno v skledo, saj jih lahko zvočna vibracija poškoduje. Dovolj je, če jih postavite v neposredno bližino sklede.
 6. VIZUALIZACIJA: Vzemite kristal v roke, se sprostite in vizualizirajte snop bele svetlobe, ki obdaja kristal. Vizualizacija naj traja toliko časa, dokler ne začutite, da je kristal energetsko očiščen.
 7. S KRISTALI: Kristali kot so ametist, kamena strela, selenit, hematit ipd. pomagajo čistiti druge kristale. Želene kristale le položite v bližino 'čistilnih' kristalov in pustite, da se očistijo.

Kliknite na spodnje slike in si oglejte več iz naše ponudbe kristalov.

selenit skodelica palo santo hematit

Komentarji

Vpišite komentar