eterično olje žajbelj
  • eterično olje žajbelj

ETERIČNO OLJE ŽAJBELJ

8,60 €

Žajbelj eteričnno olje 10ml

  • Žajbelj je droben polgrmiček, s sivkastimi listi in modro-škrlatnimi cvetovi. Njegovo ime »salvia« izvira iz latinske besede »salvere«, kar pomeni rešiti oz. zdraviti.
  • Tradicionalno velja za zelišče, s katerim blažimo vneto in boleče grlo.
  • V aromaterapiji ga uporabljamo za osvežitev prostora.
  • Prek toplih obkladkov in inhalacij blaži težave z dihali.
  • Pomaga sprostiti mišične krče in ublažiti simptome menopavze in PMS.
  • V kozmetiki se uporablja v anticelulitnih pripravkih ter v šamponih proti mastnim lasem in prhljaju.
  • vonj:svež, zeliščni
  • V mešanicah se dobro ujema z: BergamotkaCitronelaCedraMuškatna kaduljaGeranijaMirtaBrinSivkaLimonaPomaranča 

Količina

  • Brezplačna dostava za naročilo v vrednosti 50 EUR ali več. Brezplačna dostava za naročilo v vrednosti 50 EUR ali več.
  • Kupec ima pravico do vračila, brez navajanja razlogov. Kupec ima pravico do vračila, brez navajanja razlogov.

 VARNA UPORABA ETERIČNIH OLJ

 

Eterična olja so zelo koncentrirane substance z močnim delovanjem, zato jih moramo uporabljati zelo previdno. Pred uporabo preverite:

·       čistost in kvaliteto eteričnega olja,

·       količino doziranja (koliko kapljic),

·       na kakšen način se uporablja (za inhalacija, kot mazilo, kot masažno olje),

·       kdo je končni uporabnik; rizične skupine, ki potrebujejo strokovno svetovanje so dojenčki, nosečnice, bolniki z astmo, epilepsijo ali težavami s kožo,

·       rok uporabe, eterična olja citrusov, čajevca in iglavcev imajo rok uporabnosti eno leto, po roku rada oksidirajo ter zaradi tega dražijo kožo.

 

Pred uporabo posameznega eteričnega olja je dobro opraviti test alergičnosti. Na notranjo stran podlahti nanesete zmes eteričnega olja, ki ga razredčite v baznem olju (npr. v olivnem, jojobinem, avokadovem olju).

 

1078

Trenutno ni vpisanih mnenj.

4 ostalih proizvodov v isti kategoriji: