Roževec - kristal ljubezni

person Objavil: : Bojan Ahlin list V: Minerali in poldrago kamenje Na: comment Komentar: 0 favorite Zadetek: 777

Roževec je znan tudi kot “rožnati kremen” ali kristal ljubezni. Ime je dobil po svoji rožnati barvi. Najdemo ga v različnih odtenkih roza barve, od temne pa do svetle, skoraj bele. Stari Grki so ta kristal pripisovali boginji Afroditi in njegov pomen povezali z lepoto in ljubeznijo. Verjeli so, da z njim lahko človek doseže notranjo harmonijo in zadovoljstvo ter postane bolj učinkovit.

Kristal oddaja močne vibracije ljubezni, topline in sreče. Prinaša čustveno varnost ter spontano izražanje ljubezni. Ko ga nosimo, postanemo bolj samozavestni. Odpravlja zamere, jezo in nas spodbuja k odpuščanju. Simbolizira ljubezen do sebe, partnerja, otrok, družine, prijateljev in vseh ljudi v vašem življenju, ki jih imate radi.

Izdelki s kristalom roževec >>>

Vpliv roževca na psihološkem področju

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja.

Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Pomaga nam preboleti izgubo, odpraviti ljubosumje in zamere do drugih, umiriti jezo in premagati občutek krivde. Prinese pa več čustvene stabilnosti. Uporabimo ga lahko tudi za privabljanje energije ljubezni ali pa z njim povrnemo zaupanje in obudimo ljubezen v obstoječem odnosu.

Njegova energija je zelo pomirjujoča. Zato si z njim lahko pomagamo pri soočanju z bolečimi situacijami, kot so občutki zapuščenosti, izgube, tesnobe, stresu, nespečnosti in žalosti. V veliko pomoč je lahko tistim, ki se soočajo z izgubo ljubljenih oseb. Pomaga nam vzljubiti sebe in se imeti rad, zato ga je priporočljivo nositi v času depresije.

Vpliv roževca na fizičnem področju

Zmanjšuje stres in napetosti v srcu in tako pomaga pri zdravljenju težav s srcem. Odpravlja občutek tiščanja pri srcu, ki je povezan z zadrževanjem negativnih čustev.

Krepi srce in kardiovaskularni sistem. Ugodno vpliva tudi na živčni sistem, pomaga pri zdravljenju ledvic in nadledvične žleze. Z njim si lahko pomagamo kadar imamo oslabljen imunski sistem. Odpravlja težave s plodnostjo, dobro pa se obnese tudi pri ljudeh, ki trpijo za demenco, Alzheimerjevo in Parkinsovo boleznijo.

Vpliv roževca na duhovnem področju

Roževec krepi in odpira srčno čakro. Vzpostavlja nam harmonično povezavo med dušo in telesom. Uči nas ravnovesja med sprejemanjem in dajanjem ter brezpogojne ljubezni tako do sebe kot do drugih.

Težave z delovanjem srčne čakre se kažejo skozi negativna čustva, kot so žalost, jeza, maščevalnost, strah, čustvena otopelost, ljubosumje in nezaupanje.

Roževec je ugoden tudi za uravnoteženje vseh čaker, saj odstranjuje negativne energije in jih nadomesti z energijo ljubezni. Najbolje učinkuje, ko ga nosimo okoli vratu, saj je tako v neposredni bližini srca ter s svojo energijo stimulira srčno čakro.

orgonit roževec
orgonit roževec
ogrlica roževec

Povezano z oznakami

Komentarji

Vpišite komentar